Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Επιβαρύνομαι με ΦΠΑ;
Όλες οι παραγγελίες επιβαρύνονται με ΦΠΑ ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην τιμή όλων των προϊόντων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα μας.

Μπορώ να παραγγείλω μέσω τηλεφώνου;
Για την δική σας ασφάλεια όλες οι παραγγελίες πραγματοποιούνται μόνο μέσα από το οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών είναι στην διάθεσή σας από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:00-17:00 να σας βοηθήσει σε τυχών απορίες καταχώρησης της παραγγελίας σας.

Υπάρχει έντυπος κατάλογος προϊόντων;
Μπορείτε να επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα μας όλους τους καταλόγους μας και να τους κατεβάσετε στον υπολογιστή σας .

Πως ενημερώνομαι για την διαθεσιμότητα των προϊόντων;
Το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων μας είναι άμεσα διαθέσιμο και διαρκώς προσπαθούμε να ελαχιστοποιούμε περιοδικές ελλείψεις. Με την ηλεκτρονική αποστολή της παραγγελίας σας λαμβάνετε εντός 48 ωρών e-mail που σας ενημερώνει με ακρίβεια για την διαθεσιμότητα των προϊόντων που παραγγείλατε. Επίσης μπορείτε με την φόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μας στείλετε τους κωδικούς των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν και εντός 48 ωρών θα λάβετε ενημέρωση για την διαθεσιμότητά τους. Επιπλέον το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών (210 3426206) βρίσκεται στην διάθεσή σας καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9:00-17:00 για σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε απορία σας.

Ποιος είναι ο χρόνος προετοιμασίας της παραγγελίας μου;
Ο χρόνος προετοιμασίας των παραγγελιών για όλα τα προϊόντα, εφόσον βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, είναι από 4 έως 6 εργάσιμες ημέρες

Θα παραλάβω με e-mail επιβεβαίωση της παραγγελίας μου;
Θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης αμέσως μόλις στείλετε την παραγγελία σας. Παρακαλούμε μελετήστε προσεκτικά όλα τα δεδομένα της παραγγελίας σας και επικοινωνήστε άμεσα με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στην περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή. Το e-mail επιβεβαίωσης παραγγελίας αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει.

Υπάρχει ελάχιστη παραγγελία;
Ναι, η ελάχιστη παραγγελία είναι €20.

Αποστολή προϊόντων

Ποιοί είναι οι τρόποι παράδοσης των προϊόντων;
Οι τρόποι παράδοσης των προϊόντων είναι:
• Παραλαβή από το κατάστημα
• Αποστολή με courier SPEEDEX. Με την ηλεκτρονική αποστολή της παραγγελία σας σε εμάς λαμβάνετε με e-mail εντός 2 εργάσιμων ημερών το ακριβές ποσό εξόδων αποστολής. Ταυτόχρονα μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα από τον πίνακα χρεώσεων αποστολής εμπορευμάτων

Θα λάβω επιβεβαίωση για την αποστολή της παραγγελίας μου;
Αμέσως μόλις φύγει η παραγγελία σας από εμάς, θα λάβετε e-mail στα στοιχεία που μας έχετε δώσει που θα σας ενημερώνει για τον αριθμό φορτωτικής

Ποιός είναι ο χρόνος αποστολής της παραγγελίας μου;
Όλες οι παραγγελίες αποστέλλονται με εταιρία courier και παραλαμβάνονται σε 1 έως 3 εργάσιμες ημέρες (για παραδόσεις εντός Ελλάδος) από την ημερομηνία αποστολής των προϊόντων. Σημειώστε ότι τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες δεν υπολογίζονται ως εργάσιμες ημέρες καθώς επίσης και ότι υπάρχει περίπτωση καθυστέρησης της αποστολής σας σε περίπτωση απεργιών ή άσχημων καιρικών συνθηκών.

Επιστροφές - αλλαγές & ακυρώσεις

Μπορώ να αλλάξω ή να ακυρώσω την παραγγελία μου;
Μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την παραγγελία σας χωρίς καμία επιβάρυνση εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης της προκαταβολής σας καλώντας το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο τηλ: 210 3426206 και εφόσον η παραγγελία σας δεν έχει ετοιμαστεί για αποστολή. Μετά τις 2 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσης της προκαταβολής ο πελάτης η παραγγελία δεν ακυρώνεται

Μπορώ να κάνω συμπληρωματική παραγγελία;
Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε συμπληρωματική παραγγελία έχοντας υπόψη σας ότι θα θεωρείται νέα παραγγελία και θα έχει την αντιμετώπιση και τους όρους νέας παραγγελίας.

Μπορώ να αλλάξω τα προϊόντα που έχω ήδη παραλάβει;
Η αλλαγή των προιόντων δεν είναι εφικτή.

Ποια είναι η πολιτική σχετικά με τα ελαττωματικά προϊόντα;
Σε περίπτωση που φτάσει στα χέρια σας ελαττωματικό προϊόν επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 3426206 το αργότερο εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του και θα σας ενημερώσουμε για τον τρόπο αντικατάστασής του χωρίς καμία επιβάρυνση εξόδων μεταφοράς. Μετά τις 3 εργάσιμες ημέρες τα έξοδα μεταφοράς του προϊόντος επιβαρύνουν τον πελάτη. Σημειώστε ότι η εταιρία Bee Party . δεν είναι υπεύθυνη σε περιπτώσεις απώλειας δεμάτων ή καταστροφής προϊόντων που προκλήθηκαν με υπαιτιότητα της εταιρίας μεταφορών.

Πολιτική ασφαλείας & προσωπικών δεδομένων

Ποια είναι η πολιτική ασφάλειας των προσωπικών μου δεδομένων;
Η εταιρία « Bee Party.» δεσμεύεται να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της. Οποιεσδήποτε πληροφορίες και προσωπικά στοιχεία λαμβάνουμε από εσάς χρησιμοποιούνται από την εταιρία μας αποκλειστικά για τις ανάγκες της μεταξύ μας επικοινωνίας και εκτέλεσης της παραγγελίας σας και για κανένα λόγο τα στοιχεία αυτά δεν κοινοποιούνται ή πωλούνται σε τρίτους. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας για περισσότερες διευκρινίσεις.

Πως χρησιμοποιεί η εταιρία  τα προσωπικά μου στοιχεία;
Όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε μέσα από το site της εταιρίας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της παραγγελίας σας και για κανένα άλλο λόγο.